Katajanokka - huoneistosaneeraus

1911 rakennetussa Jugend-talossa oleva reilu 200 m2 huoneisto, johon tehtiin täyssaneeraus saman aikaisesti meneillä olleen taloteknisen saneerauksen aikana. Saneeraukseen kuului mm. keittiön siirto, 4 märkätilan ja saunan rakentaminen, LVIS-tekniikan ja valaistuksen täydellinen uusiminen, kaikkien pintojen uusiminen, manttelitakan rakentaminen biosydämellä, mittavat tilamuutokset sekä kipsikoristelistoitustyöt.

 
 
valkoinenpalkki.jpg
 

Sek & Grey - Why join the navy, when you can be a pirate?

80 -juhlavuoden kunniaksi, mainostoimisto Sek & Grey halusi päivittää tilojaan. Tarkoituksena oli rakentaa vanhaan liiketilaan uusi kokonaisuus joka yhdistää ravintolan ja työnteko fasiliteetit. Samalla tehtiin uusi läpikulku kolmanteen kerrokseen, poistamalla alkuperäinen toisen kerroksen lattia sekä tekemällä tilalle uusi portaikko. Koko tila käytännössä rakennettiin täysin uudestaan.

 
valkoinenpalkki.jpg
 

Ravintola Demo

Tommi Tuomisen Michelin -ravintola uudistettiin alun perin Hemma Bästin ja Hemma Bäst Interiorin toimesta vuodenvaihteessa 2012-2013. Ravintola saneerattiin uudelleen sisäpihalta ravintolan keittiöön levinneen tulipalon seurauksena vuoden 2015 alussa. Ravintolan interiööri toteutettiin Oskari Orasen suunnitelmien pohjalta. Erityispiirteenä mm. älykäs Houm -valaistusjärjestelmän ohjaus. Tämän lisäksi ravintolaan tehtiin keittiön ilmastointijärjestelmä 2018 kesällä.

 
valkoinenpalkki.jpg
 

Ravintola Ultima

Ravintola Finnjävelin tiloihin toteutettiin Ateljé Sotamaan suunnittelema Henri Alenin ja Tommi Tuomisen uusi kiertotaloutta ja itse kasvatettua ruokaa hyödyntävä ravintola. Projekti oli johdollisesti haastava johtuen mm. aikaa vievän hydroponisen kasvatusjärjestelmän ja prototyyppinä rakennettujen ilmaperunoiden kasvatuspylväiden rakentamisen. Myös valaistusratkaisujen toteuttaminen kaikkien ravintolatilojen pintojen uusimisen lomaan oli haastavaa. Suojellun ravintolasalin sisustaminen 3D-mallinetuilla massiivisilla veistoksilla, kiintokalusteilla ja Digital Sputnikin leffavalaistuksilla toi myös oman mausteensa projektiin.  

 
valkoinenpalkki.jpg
 

Ravintola Finnjävel

Henkka Alenin ja Tommi Tuomisen loistavan konseptin myötä saimme mahdollisuuden olla mukana tekemässä suomalaista ravintolahistoriaa. Ateljee Sotamaa suunnitteli ja me toteutimme. Vanhaan legendaariseen ravintolatilaan rakennettiin täysin uudet tilat ja uusittiin suurin osa pinnoista. Tiukka aikataulu ja Museoviraston alati valvova silmä toivat omat haasteensa projektiin. Mutta projektinjohto toimi kuin junan vessa ja työt sujuivat kieli keskellä suuta, perinteitä kunnioittaen, ja vain seitsemässä viikossa uusi ravintola oli toiminnassa.

Käykää kokemassa: Finnjävel, Eteläranta 16

 
 

Töölö - huoneistosaneeraus

144m2

Huoneisto oli lähes alkuperäisessä kunnossa, ja uusi asukas halusi nykyaikaistaa tulevan kotinsa. Saneeraus tehtiin lattiarungoista lähtien uusiksi, ja kaikki huoneiston kalusteet tehtiin mittatilaustyönä sisaryhtiömme Hemma Bäst Interior Oy:n toimesta. Asunnon tekniikka nykyaikaistettiin KNX- valojärjestelmällä ja yhtiön tuleva linjasaneeraus otettiin huomioon märkätilojen ja keittiön osalta. Työaika n. 5kk.

 

 
 

Hietalahdenranta - huoneistosaneeraus

205m2 

Huoneisto oli lähtökohdiltaan pintaremontoitu, mutta asunnon rakenteet ja rungot sekä tekniikka olivat lähes alkuperäiset. Runko- ja tekniikkasaneerauksen yhteydessä uusittiin kaikki pinnat lattiarunkoja myöten. Huoneistoremontti tehtiin yhtiön linjasaneerauksen yhteydessä. Asunnon tekniikka nykyaikaistettiin Helvar Dali- valojärjestelmällä. Asunnon alkuperäisiä kipsi ornamentteja jouduttiin tekniikkaväylien takia uusimaan vanhan mallin mukaisesti. Tämän asunnon suunnittelu, laskenta ja aikataulutus on alkanut noin puoli vuotta ennen itse töiden aloitusta.

 
 

Hietalahdenranta - huoneistosaneeraus

200m2 

Huoneisto oli lähtökohdiltaan alkuperäisessä kunnossa tekniikkaa myöten. Asunnossa uusittiin kaikki pinnat, mutta alkuperäinen lattiaparketti korjattiin puusepäntyönä. Lattia on hiottu ja lakattu venelakalla. Asunnon tekniikka nykyaikaistettiin Helvar Dali- valojärjestelmällä. Koska huoneistoremontti tehtiin yhtiön linjasaneerauksen yhteydessä, projektinjohtotehtävät, tiedottaminen sekä aikataulussa pysyminen olivat laadukkaan lopputuloksen kannalta ehdottoman tärkeää.

 
HB_lopullinenviiva.jpg
 

Huoneistoremontin eri vaiheita. 

 
HB_lopullinenviiva.jpg