Ravintola Finnjävel

Henkka Alenin ja Tommi Tuomisen loistavan konseptin myötä saimme mahdollisuuden olla mukana tekemässä suomalaista ravintolahistoriaa. Ateljee Sotamaa suunnitteli ja me toteutimme. Vanhaan legendaariseen ravintolatilaan rakennettiin täysin uudet tilat ja uusittiin suurin osa pinnoista. Tiukka aikataulu ja Museoviraston alati valvova silmä toivat omat haasteensa projektiin. Mutta projektinjohto toimi kuin junan vessa ja työt sujuivat kieli keskellä suuta, perinteitä kunnioittaen, ja vain seitsemässä viikossa uusi ravintola oli toiminnassa.

Käykää kokemassa: Finnjävel, Eteläranta 16

 
 

Töölö - huoneistosaneeraus

144m2

Huoneisto oli lähes alkuperäisessä kunnossa, ja uusi asukas halusi nykyaikaistaa tulevan kotinsa. Saneeraus tehtiin lattiarungoista lähtien uusiksi, ja kaikki huoneiston kalusteet tehtiin mittatilaustyönä sisaryhtiömme Hemma Bäst Interior Oy:n toimesta. Asunnon tekniikka nykyaikaistettiin KNX- valojärjestelmällä ja yhtiön tuleva linjasaneeraus otettiin huomioon märkätilojen ja keittiön osalta. Työaika n. 5kk.

 

 
 

Hietalahdenranta - huoneistosaneeraus

205m2 

Huoneisto oli lähtökohdiltaan pintaremontoitu, mutta asunnon rakenteet ja rungot sekä tekniikka olivat lähes alkuperäiset. Runko- ja tekniikkasaneerauksen yhteydessä uusittiin kaikki pinnat lattiarunkoja myöten. Huoneistoremontti tehtiin yhtiön linjasaneerauksen yhteydessä. Asunnon tekniikka nykyaikaistettiin Helvar Dali- valojärjestelmällä. Asunnon alkuperäisiä kipsi ornamentteja jouduttiin tekniikkaväylien takia uusimaan vanhan mallin mukaisesti. Tämän asunnon suunnittelu, laskenta ja aikataulutus on alkanut noin puoli vuotta ennen itse töiden aloitusta.

 
 

Hietalahdenranta - huoneistosaneeraus

200m2 

Huoneisto oli lähtökohdiltaan alkuperäisessä kunnossa tekniikkaa myöten. Asunnossa uusittiin kaikki pinnat, mutta alkuperäinen lattiaparketti korjattiin puusepäntyönä. Lattia on hiottu ja lakattu venelakalla. Asunnon tekniikka nykyaikaistettiin Helvar Dali- valojärjestelmällä. Koska huoneistoremontti tehtiin yhtiön linjasaneerauksen yhteydessä, projektinjohtotehtävät, tiedottaminen sekä aikataulussa pysyminen olivat laadukkaan lopputuloksen kannalta ehdottoman tärkeää.

 
HB_lopullinenviiva.jpg
 

Huoneistoremontin eri vaiheita. 

 
HB_lopullinenviiva.jpg